Garancija na tehničke proizvode kupljene preko sajta dendrolog.rs je dve godine od dana kupovine. U garantnom roku prodavac ima obavezu da u najkraćem mogućem roku otkloni neispravnost na proizvodu ili zameni proizvod novim. Ukoliko proizvod nije trenutno dostupan, kupcu će biti ponuđen zamenski proizvod istih ili sličnih karakteristika. Zamenski proizvod može biti ponuđen uz korekciju cene. Ukoliko kupcu zamenski proizvod ne odgovara biće mu ponuđen povrat novca.

Izuzetak od ovog garantnog roka imaju sledeći proizvodi:

  • Zamenljivi delovi mernih uređaja (sonde, elektrode, ispitne ploče, i sl.) – garancija 6 meseci.
  • Svetlosni uređaji (led trake, sijalice,…) – garancija 6 meseci.
  • Supstrati i ostali potrošni proizvodi.

Biljke i ostali sadni material ne podleže garantnom roku jer predstavlja živi material koji je potrebno adekvatno održavati i voditi računa o potrebama prihranjivanja, uslovima staništa itd.

Dendrolog doo izuzetno daje garanciju na biljke i sadni material ukoliko klijent sa kompanijom Dendrolog doo sklopi ugovor o održavanju sadnog materijala.

Pravo na reklamaciju i besplatno servisiranje kupac gubi u slučaju neadekvatnog rukovanja uređajem i/ili njegovim korišćenjem koje nije u skladu sa uputstvom za upotrebu. Pravo na reklamaciju kupac gubi u slučaju da su vršene bilo kakve popravke i/ili pokušaju popravki od strane neovlašćenih lica.

Servisiranje isključivo vrši ovlašćena servisna služba naše kompanije, odnosno ovlašćena servisna služba dobavljača.