Politika upotrebe kolačića – Cookies
Saglasnost

Korišćenjem našeg websajta vi pristajete na korišćenje kolačića u skladu sa ovom politikom kolačića.  Videćete trenutnu poruku u tom smislu prilikom svoje prve posete ovom websajtu.  Mada se ona neće obično pojavljivati prilikom kasnijih poseta, možete da povučete svoju saglasnost u bilo koje vreme tako što ćete pratiti instrukcije iz daljeg teksta.

 

Onemogućavanje kolačića

Ukoliko niste saglasni sa našim korišćenjem kolačića na Veb-sajtu, molimo da ih onemogućite sledeći instrukcije za vaš pretraživač navedene na ovom linku. Ljubazno napominjemo da neka od korišćenja ovog websajta i usluga koje se pružaju na websajtu neće tako dobro funkcionisati ukoliko se onemoguće kolačići.

Kada organizacija koja postavlja kolačić obezbeđuje automatizovani alat za onemogućavanje u vezi svog/svojih kolačića, niže dajemo listu sa nazivom te organizacije,  kategorijom kolačića koje postavlja zajedno sa linkom do njenog automatizovanog alata za onemogućavanje. U svim ostalim slučajevima, dajemo listu naziva samih kolačića i njihovog izvora na datum ove politike kolačića tako da možete lako da ih identifikujete i onemogućite ukoliko hoćete preko komandi svog pretraživača.

Neki pretraživači vam omogućavaju da signalizirate da nećete da se prati vaša aktivnost pretraživanja interneta. Onemogućavanje praćenja može da utiče na neka korišćenja ovog Veb-sajta i usluga koje se pružaju na Veb-sajtu.

Nakon vaše inicijalne posete websajtu, mi možemo da promenimo kolačiće koje koristimo. Ova politika kolačića će vam uvek omogućavati da znate ko postavlja kolačiće i u koju svrhu, i daće vam sredstva da ih onemogućite, tako da treba da je proverite s vremena na vreme.

Šta su kolačići?

Kolačići su tekstualne datoteke koje sadrže male količine informacija koje se učitavaju na vaš uređaj kada posetite neki websajt. Kolačići se potom šalju nazad do izvornih web domena prilikom vaših kasnijih poseta tom domenu. Većina web stranica sadrže elemente iz višestrukih web domena. Tako da, kada posetite websajt, vaš pretraživač može da primi kolačiće iz više izvora.

Kolačići su korisni zato što omogućavaju nekom websajtu da prepozna uređaj nekog korisnika. Kolačići vam omogućavaju da efikasno obavljate navigaciju između stranica, zapamtite prioritete i generalno unapredite korisničko iskustvo. Oni takođe mogu da se koriste da se reklamiranje prilagodi vašim interesovanjima kroz praćenje vašeg pretraživanja širom websajtova.

Sesijski kolačići se automatski brišu kada zatvorite svoj pretraživač. Trajni kolačići ostaju na vašem uređaju nakon što se zatvori pretraživač. (na primer, da zapamte vaše korisničke prioritete kada se vratite na neki websajt).