Blog, Saveti

Koja biljka vam odgovara po horoskopu?

Koja biljka vam odgovara po horoskopu? dendrolog

Koja biljka vam odgovara po horoskopu? Verovatno ste se nekad zapitali koja je idealna biljka za vas ili možda koja je biljka slična vašem karakteru? Odabir sobne biljke se često dešava kao „ljubav na prvi pogled“ , nekada to bude savršen odabir, a nekada potpuni promašaj. Svaka biljka ima svoj temperament, dnevnu dinamiku, životni vek i različite ptorebe za negom. Najpre, potrebno je poći od toga šta možete od uslova sredine i načina nege ponuditi biljkama koje želite gajiti. Kada ste u nedoumici, pustite da zvezde odluče.

Ovan (21. mart – 20. april) – Kaktus

Kaktus Dendrolog

Ovan kao prvi znak zodijaka nosi adekvatne epitete: vođa, borac, takmičar. Ovnovi nikako ne podnose senku, ne vole da budu sledbenici. Radije će se probijati sami ili uz one koji njih slede. Često su hrabriji od ostalih znaka,  pa imaju veću potrebu za akcijom. Pored ovih osobina karakteriše ih i nestrpljenje, impulsivnost, kao i ratobornost. Ono što bi savršeno umirilo temperament ovna su kaktusi. Sa njima ste načisto. Nisu komplikovani za održavanje, a shodno Vašem karakteru nemaju velike potrebe za pažnjom i održavanjem. Ovo će se najbolje pokazati ukoliko po karakteru ovnova napustite projekat bašte i bacite se na drugi.

 

Bik (21. April – 21. Maj) – Crassula – Drvo novca

Koja biljka vam odgovara po horoskopu? crassula dendrolog

Bik je snažan i pouzdan. Kada se svode računi bik je prvi koji ubira plodove vrednog rada. Po prirodi vole sve što je dobro i lepo, a neretko uživaju u materijalnim zadovoljstvima. Stabilan i konzervativan, bik je među najpouzdanijim znakovima zodijaka. Bikovi mogu imati sposobnost da ublaže situaciju i poslušaju glas razuma. Mada se dešava da su često prezaljubljeni u novac i bogatstvo. Zbog ovakvih osobina Crassula – odnosno drvo novca najbolja je biljka za sve bikove. Uklopiće se u svaki prostor i enterijer u domu svakog bika i odgovoriti vam koja biljka vam odgovara po horoskopu?

 

Blizanci (22. Maj – 21. Jun) – Tillandsia – Vazdušne biljke

Tillandsia dendrolog air plants

Kao vazdušni znak, ime ove biljke može se činiti previše identičnim vama, ali to zapravo i jeste činjenica. Blizanci ne vole da se vezuju i vrlo su prilagodljivi svim situacijama. Sve ove osobine, karakteristične su i za vazdušne biljke. Ove bilje nemaju koren i ne sade se u zemlju. Vole cirkulaciju vazuduha i bez problema im možete menjati mesto u domu. Budući da su blizanci znak koji voli da menja stvari i fleksibilni su, svakako će ceniti identične potrebe ove biljke. I Vi i vazdušne biljke volite svestranost i prija Vam kretanje od mesta do mesta. Povrh svega o vazdušnim biljkama se ne treba puno brinuti, što odgovara Vašem karakteru.

 

Rak (22. Jun – 22. Jul) Mimosa – Mimoza

Koja biljka vam odgovara po horoskopu? rak mimoza

Vi ste saosećajni i osetljivi i uživate da brinete za druge, tako da će Mimosa može činiti savršeno pogodnom za vas! Ove biljke su najpoznatije po osetljivosti. Kada im dodirnete listove oni se savijaju i zatvaraju. Morate biti pažljivi jer ove biljke će vremenom oslabiti ukoliko ih stalno dodirujete. To se zaista podudara sa Vašim osobinama. Ukoliko trošite emocionalnu energiju duže vreme, potpuno se trošite. Kao nagradu za trud, Mimoza će Vas nagraditi malim okruglim cvetićima. Mogu biti ružičaste, žute ili ljubičaste boje. Ovi sitni cvetovi potpuno odgovaraju Vašoj sanjivoj prirodi.

 

Lav (23. Jul – 22. Avgust) Begonia Rex – Begonija

Begonia rex dendrolog

Kao pravi predvodnik, Lav privlači pažnju gde god da se nađe. Poput biljke Begonia Rex koja potpuno odgovara ovom horoskopskom znaku. Ove biljke dolaze u raznim bojama i stilovima koji će vam omogućiti da pokažete ko ste. Poput Lava Rex Begonia će zaseniti i naglasiti svaki prostor u kom se nađe. Ima tendenciju da dominira kada je okružena drugim biljkama i obično privlači pažnju odmah. Uz to, ima tendenciju da je sama sebi dovoljna i zahteva minimalnu njegu u odnosu na druge vrste biljaka.

 

Devica (23. Avgust – 22. Septembar) Marantha sp. – Maranta

Maranta leuconeura dendrolog

Devica je posebna i karakteriše je specifičan način posesivnosti. Ove osobine pomoći će da se lako poveže sa Marantom. Device su sklone popularnom odabiru kućnih biljaka. Više varijanti Marante upravo su ono što devicama treba da izaberu biljku koja im odgovara. Ove biljke noću sklope lišće, poput devica koje vole da se povuku u sebe i budu same sa svojim mislima. Iako nisu zahtevne za uzgoj, ove biljke imaju određene potrebe kojih se moramo pridržavati. Devicama to neće biti problem jer paze na detalje i veoma su pažljive tako da će znati koja biljka vam odgovara po horoskopu?

 

Vaga (23. Septembar – 22. Oktobar) Spathiphyllum –  Spatifilum, Ljiljan mira

Spathyphillum dendrolog

Mirni ste, prilagodljivi i imate ukus za lepe stvari. Savršena biljka za vas je Spatifilum. Ove bele cvetnice česte su u modernim domovima i dodaju sofisticiran element svakoj sobi. One nemaju tendenciju da budu previše zahtevne u svojim potrebama. To je karakteristika Vaga – teže da svi oko njih budu srećni bez velikih potreba za sebe same. Reputacija mira prati ovu biljku, a to mnogo govori o želji svake vage da unese sklad u svoj dom i odgonetne koja biljka vam odgovara po horoskopu.

 

Škorpija (23. Oktobar – 21. Novembar) Biljka mesožderka

Biljka mesozderka dendrolog

Možete delovati zastrašujuće, tajanstveno i volite da se držite po strani, zbog čega bi vam traka za veneru bila sjajna. Ako se nađete uvučeni u klip Venere, to ima smisla zbog vaših sličnih kvaliteta. Ove biljke su nadaleko poznate, ali se često ne smatraju i kućnim biljkama zbog zastrašujuće prisutnosti. Skloni ste prilično rezerviranom stanju, a ako vam se netko previše približi, brzo se zatvorite da biste se zaštitili. Tako vam je lako shvatiti zašto vimena Venera brzo zatvara usta kad se uljez usudi pokrenuti. Uz to, ove biljke imaju tendenciju da privlače insekte svojim nektarom, pa čak i emitiranjem mekog sjaja plave boje, nešto što privlači vašu posesivnu i zagonetnu osobnost.

 

Strelac (22. Novembar – 21. Decembar) Sansevieria – Sanseverija, Indijansko pero

Sansevieria dendrolog

Kao vatreni znak svoje misli pretvarate u konkretne akcije. U stalnom ste pokretu i kontaktu sa svetom i inicirate da Vam se stvari događaju. Puni ste energije i sreća Vam je uvek naklonjena dok tragate za novitetima.  Tako Vam je naklonjen i biljni svet, odgovaraju Vam jednostavne, ali ekstravagantne biljke poput Indijanskog pera – Sanseverije. Za nekoga ko je konstantno u pokretu i potrazi za uzbudljivim stvarima, ovo je savršena vrsta jer zahteva minimalnu negu. Uklapa se u svaki dizajn enterijera koji možete smisliti. Sanseverije su poznate i po tome što pomažu u prečišćavanju vazduha, donose sreću i šire optimizam kome ste inače skloni.

 

Jarac (22. Decembar – 19. Januar) Bonsai Juniperus – Bonsai kleka

Koja biljka vam odgovara po horoskopu? jarac bonsai

Vrlo ste profesionalni i skloni ste tradicionalnim vrednostima. Poznati ste po disciplini i samokontroli te je gajenje bonsaija prava stvar za jarčeve. Često volite da kontrolišete druge i ta veština omogućava svim pripadnicima ovog zodijačkog znaka da uspešno oblikuju i usmeravaju kleku prema svojoj želji. Poznati ste po tvrdoglavosti , kao i po tome da sve što zamislite i ostvarite. Tehnika gajenja bonsaija je pravi dokaz za to, jer ste u stanju da se popnete i na najvišu planinu oslanjajući se na sopstveno iskustvo. Tako da ukoliko Vam je planina kao životno okruženje daleko, pravljenjem bonasija ćete je dovesti u svoj dom.

 

Vodolija (20. januar – 18. februar) – Stapelia Orbea variegate – Stapelija

Stapelia sp dendrolog

Jedan ste od jedinstvenijih znakova zodijačkog carstva i toga ste svesni. Za razliku od većine uobičajenih biljaka koje srećete svakodnevno, stapelije podsećaju na nešto što ćete pre naći u nekom romanu naučne fantastike. Ova egzotična biljka ima upečatiljv cvet kako po zgledu tako i po neobičnom mirisu što je čini specifičnom kakve vodolije i jesu. Vodolije, s jedne strane stidljive, a sa druge strane energične i ekscentrične baš kao i moćan cvet stapelije. Stapelije ne vole česta zalivanja i svakodnevnu negu, što odgovara lagodnom i slobodnom duhu vodolija – čuvara vode.

 

Ribe (19. februar – 20. mart)  Senecio rowleyanus – Perla, struna bibera

Koja biljka vam odgovara po horoskopu? senecio ribe

Vi ste intuitivno predodredjeni da razumete životne cikluse te tako odlično stvarujete uspešne emotivne odnose sa drugim bićima. Ribe karakteriše neodoljiv šarm koji imaju kao i cvetovi Perle Ovi sitni beli cvetići poret svog šarma vrlo lepo mirišu. Perla je lako prilagodljiva različitim svetlosnim uslovima i zaista nije zahtevna za održavanje.  Njen zabavan izgled odgovara detinjastom karakteru riba.

Ostavite odgovor