Saveti, Blog

Bakterioza kod Phalaenopsis orhideje

bakterioza-dendrolog

Bakterioza je česta pojava kod biljaka. Ove bolesti nisu pošteđene ni orhideje. Orhideje svojim mirisnim i živim cvetovima čine toplinu doma, ali i lepu dobrodošlicu svakome ko u njega uđe. Pored svoje lepote i grandioznosti kojima krase naše domove, ove prelepe cvetnice, na žalost, podložne su i određenim bolestima.

Na svu sreću, postoji nekoliko načina za uspešno lečenje ovih boljki i ukoliko budete pratili uputstva iz ovog serijala budite sigurni da će vam cvetovi orhideja biti zdravi i dugoročno će krasiti vaše orhideje.

Da li je Vaša orhideja bolesna?

Kako biste utvrdili da li je vaša orhideja bolesna, pre svega morate znati koji su pokazatelji određenih bolesti orhideja. Bitno je znati šta tražiti i kako se bolesti ispoljavaju. U ovim tekstovima imate priliku da pročitate kako izgledaju najčešće bolesti Phalaenopsis orhideje.

Bakterioza (Bakterijske braon mrlje)

Bakterioza je česta bakterijska bolest kod najrazličitijih vrsta biljaka. Na ovu pošast nisu imune ni orhideje. Bakteriozu ćete najlakše prepoznati po malim mrljama nalik na plikove po listovima vaše orhideje. Ukoliko se ne tretiraju, ove mrlje tamne i postaju braon. U ovoj fazi kreću da ispuštaju tečnost koja može da inficira i okolne biljke. Ukoliko primetite ove braon mrlje po listovima vaše orhideje potrebno je odstraniti zaražene listove sterilisanim makazama. Deo oko zaraženog mesta može se tretirati preparatom „bakterije“. Preparat Bakterije je organski preparat i može se pronaći u svim bolje snabdevenim poljoprivrednim apotekama.

Kako biste uspešno prepoznali ove bolesti i reagovali na vreme pogledajte slike bolesti koje smo vam pripremili. Phalaenopsis orhideje nije teško uzgajati, a uz kompletan opis svih bolesti i načine lečenja vaše biljke će biti zdrave i srećne.

Pročitajte i ostale tekstove sa našeg sajta iz serijala o orhidejama kako biste znali koji je najbolji način za lečenje Phalaenopsis orhideje i svih najčešćih bolesti kod istih.

Phalaenopsis orhideje CM i ORS virusi,

Ostavite odgovor