Literatura

Mrzovoljni Baštovan

Grumpy03

Knjiga „The Grumpy Gardener: An A to Z Guide from the Galaxys most irritable Green Thumb“ je štivo koje ni jednog baštovana neće ostaviti ravnodušnim. Stiv Bender, autor knjige pisao je ovu knjigu u šaljivom tonu, sa gomilom „Dobro jutro Kolumbo“ činjenica koje će svakako izmamiti osmeh na Vašem licu, ali kroz šaljiv ton autor je uspeo da provuče i niz veoma korisnih stvari koje sigurno niste znali o biljkama.

Tako ovaj „mrzovoljni baštovan“ objašnjava načine uzgoja i otkriva tajne koje ne znaju ni najveći svetski profesionalci, a sve to u formi biljne abecede (od A do Z).

Grumpy01Prenosimo nekoliko detalja knjige:

Pitanje: Da li će Afričke ljubičice rasti u mojoj bašti kao i bilo koje druge ljubičice?“
Odgovor: Naravno da hoće, ukoliko živite u Tanzaniji ili istočnoj Keniji. Van tropskih krajeva Afričke ljubičice će se smrznuti čim se pojavi prvi mraz. Iako obe biljke koje ste pomenuli dele ime „ljubičica“
one u stvari nisu u srodstvu. Afričke ljubičice pripadaju rodu Saintpaulia, dok su domaće ljubičice iz roda Viola.“

„Većina biljaka voli Sunce i dobro drenirano zemljište. Istetovirajte ovo na podlakticu kako biste se toga lakše setili svaki put.“

Verujemo da će knjiga biti zanimljiva bilo da je čitate u zimskom periodu i pripremate se za proleće u vrtu ili da je poklanjate nekom mrzovoljnom mrzcu bašte, cveća i sveopšteg zelenila. Ukoliko želite ovu knjigu javite nam se i mi Vam je možemo nabaviti.

 

Ostavite odgovor